Ekipa Hitne pomoći KS spasila život dvogodišnjaku: Obratila se zahvalna majka

Prije nekoliko dana ekipi Hitne pomoći Kantona Sarajevo se javila majka koja je tražila pomoć da joj se spasi 22-mjesečni sin.

Naime, dijete nije moglo da diše, pa je majka pozvala Hitnu pomoć koja je stigla na vrijeme i uspjela spasiti dječaka. Nakon sretnog epiloga ove drame, majka je imala potrebu da se zahvali hrabroj ekipi Hitne pomoći koja joj je spasila sina. Majka apeluje na sve građane da cijene trud, rad i zalaganje uposlenika Hitne pomoći Kantona Sarajevo.

– Tokom 24 sata dnevno, 365 dana u godini, vitalno ugroženi pacijenti su uvijek naši pacijenti bez obzira na dob, spol, vjersku, nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost – kazali su iz Hitne pomoći Kantona Sarajevo.

Majka je istakla da je njeno dijete sada dobro prenosi Avaz.

– Poštovani, zaista sam osjetila potrebu i zelju da Vam se zahvalim od srca. Danas ste mi spasili sina od 22 mjeseca. Prilikom igranja samo je počeo da se guši, pjeni i plavi. Pokušala sam na razne načine da mu pomognem ali bez uspjeha, on je samo tražio zraka. Nisam imala izbora no da pozovem vas. Dok smo bili na liniji i podaci se uzimali, kolege su već stigle. Sve je trajalo 3-4 minute, a meni kao godina. Dr. Kenan Ljuhar i njegova ekipa su došli u tako kratkom roku. Ja vam ne mogu opisati koliko su oni ljubazni, spretni, brižni i sve se tako riješilo kao da se ništa nije dogodilo – kazala je zahvalna majka.

Napominje da građani treba da dobro razmisle prije nego bilo šta loše kažu za uposlenike Hitne.

– Vaš rad nema cijenu to se ne može platiti. Ono što sam preživjela ja ne bih poželjela nikome. Ali hvala Bogu pa imamo vas – napomenula je.

24 h dnevno, 365 dana u godini, vitalno ugroženi pacijenti su uvijek naši pacijenti bez obzira na dob, spol, vjersku,…

Gepostet von Hitna Pomoc Kantona Sarajevo am Freitag, 28. August 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79