Ekološka i zdravstvena katastrofa u Visokom: Pale gume i životinjske kosti, nadležni nijemi

O ekološkim problemima u MZ Gračanica kod Visokog lokalni mediji su ranije pisali, a kako navode mještani ovog visočkog naselja, njihov problem od 2018. godine pa do danas samo je sada još gori.

Naime, portal Visoko.co.ba je objavio fotografije i pritužbe mještana Gračanice i Tramošnjika kod Visokog iz kojih se jasno vidi da ovaj problem postaje sve ozbiljniji. Pored paljenja guma i zakopavanja animalnog otpada, pojedinci su odlučili i pokrenuti biznis na uštrb zdravlja stanovnika ovog kraja, ali i cijelog grada Visoko.

Prema riječima predstavnika MZ Gračanica, kamionima se dovoze kosti koje se spaljuju na brdu iznad naselja Tramošnjik, a miris gareži ujutro osjete i stanovnici naselja Luke. Pisali su nadležnim organima više puta, ali od izlaska inspekcije i policije na teren i ignorisanje problema nisu dobili više. Svi oni koji bi trebali reagovati u ovoj situaciji, ignorišu vapaje mjesštana Gračanice i Tramošnjika.

Pitanje se postavlja kako je moguće da u gradu koji prednjači u proizvodnji i preradi mesa nadležna inspekcija ne ispituje način zbrinjavanja otpada nego se ostavlja mogućnost zloupotrebe i narušavanja zdravlja građana, prenosi Visoko.co.ba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79