Ekološki urbicid u centru Kaknja: Divlja deponija koja ugrožava sve stanovnike! (FOTO)

Portal Crna Hronika najveći je neovisni portal u BiH i regionu, kojem uz punu zaštitu identiteta možete poslati priču koju smatrate da treba biti javno objavljena.

Našem portalu stiglo je pismo iz Kaknja:

,,Poštovani,

Zbog potpune kontrole nad lokalnim medijima i portalima od strane vladajuće stranke u Kaknju, obraćam vam se u nadi da cete ovaj prilog, sa nekoliko foto-ilustracija, objaviti na vašoj stranici.

Fotografije koje vam prilažem su nastale ovih dana u kakanjskom naselju Varda, u kojem vec decenijama žive brojne romske familije, lije kulturološke posebnosti, stanovnici Kaknja prihvataju bez imalo ksenofobije i odbojnosti, a nadlezni organi oprezno i bojazljivo, preduzimaju male i simbolicne korake u cilju poboljsanja uslova zivota ovih ljudi i ambijenta u kojem oni zive.

Ovi jezivi prizori ekoloskog urbicida, brojne deponije smeca i svih oblika prljavstine (i potencijalnih bolesti), udaljeni su samo nekoliko stotina metara od strogog centra grada i grandiozne, veleljepne zgrade Općine, u čijim, salonski opemljenim i uredjenim uredima i besprijekorno cistim i dezinfekovanim prostorijama, borave i rade odlicno plaćeni i dobro uhljebljeni gradski sluzbenici, rukovodioci, duznosnici i savjetnici a medju njima i oni pojedinci ili službe u čijem opisu posla je i briga o gradskoj čistoći.

Stanari stambenih zgrada koje su najdirektnije izlozene ovoj posasti, i cija su dvorista, a cesto i balkoni, okiceni kesama sa ovih deponija, ne ocekuju mnogo ni od nedavno izabranog novog gradskog rukovodstva, mladog  i agilnog Nacelnika i novog Gradskog vijeca. Rijetki pojedinci, medju kojima je i potpisnik ovog priloga, se ipak nadaju da ce nova administracija biti efikasnija od svojih prethodnika.

Topli pozdravi i uspjesan rad!”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79