Ekonomske prognoze: Čeka li nas nova RECESIJA?

Danas je istekao posljednji rok za postizanje saglasnosti Fiskalnog vijeća BiH oko pisma namjere za novi kreditni angažman sa MMF-om od 1,5 milijardi maraka. Vijeće se nije ni sastalo danas, a razlozi mogu biti božićni praznici.

Ranije su iz MMF-a kazali da ukoliko vlasti ne zatraže ponovni početak pregovora do kraja ove sedmice, MMF neće biti u mogućnosti pripremati zahtjev BiH za novi program. Morat će se usmjeriti na pripremanje izvještaja o konsultacijama za izvršni odbor, u kojem će tim ekonomista praviti procjenu ekonomskih i finansijskih dešavanja u zemlji članici. Isti izvještaj razmatrat će se na proljeće.

Dok se ne postigne saglasnost oko novog kreditnog zaduženja, donosimo Vam ekonomske prognoze finansijskih institucija i Vlade FBiH za 2021. godinu, i dostupne podatke za narednu godinu prenosi O kanal.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79