OTKRIVENI NOVI DETALJI POTRAGE ZA BJEGUNCEM: KO JE ADNANA ŠERAKA KRIO NA ALIPAŠINOM POLJU I MOSTARU?

OTKRIVENI NOVI DETALJI POTRAGE ZA BJEGUNCEM: KO JE ADNANA ŠERAKA KRIO NA ALIPAŠINOM POLJU I MOSTARU?


Adnan Šerak, zatvorenik koji se nije vratio s dopusta iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica, večeras je uhapšen na području sarajevske općine Centar tačnije u ugostiteljskom objektu “Trezor”.

Poslije dojave odmah je upućena Interventna patrola PU Centar gdje je zatekla istog. Policiji je prema saznanjima Hayat.ba, rekao da ne posjeduje dokumente te se predstavio kao svoj brat. Policija je brzo ustanovila da se lažno predstavio, nakon čega je Šerak uhapšen.

U potragu za bjeguncem je bila uključena Uprava KPZ i više policijskih agencija.

Kako Hayat.ba saznaje od izvora bliskih istrazi, prije nekoliko dana Šerak se navodno krio u sarajevskom naselju Alipašino Polje kod Edisa B. Međutim, kada je policija upala u stan, nisu ga zatekli. Međutim, kod Edisa B. pronašli su pištolj. Edis B. je inače poznat po više krivičnih djela, hapšen u akciji Federalne uprave policije zbog trgovine narkoticima…

Također saznajemo da se Šerak krio i na području HNK odnosno u Mostaru. Tamo je bio pod zaštitom osoba iz kriminalnog miljea.

Intenzivna potraga je urodila plodom. Nakon što je policija došla do saznanja da je došao u Sarajevo, brzo je uhapšen.

Podsjetimo, Šerak se od 22. oktobra nalazio u bjekstvu, nakon što je dobio dopust da cijepa drva roditeljima, nakon kojeg se nije vratio u KPZ Zenica.

 

 

Crna hronika/Arhiv


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija