Ekskluzivni snimci sa Autoputa 5C iz Klopča: Ogromna klizišta, velika oštećenja, izvori vode po autocesti! (VIDEO)

Dopisnik Crne Hronike iz zeničkog mjesta Klopče ustupio nam je fotografije napravljene unazad nekoliko dana sa ove dionice Zeničke zaobilaznice, a koja je dio Autoputa VC.

Zenička zaobilaznica ambiciozan je projekat koji je autocestu odveo po obroncima Zenice, ali i projekat koji je ugrozio mnogo stanovništva kako zbog osnovnih životnih potreba, tako i sada, kada je otvorena.

Naime, već smo pisali o tome kako je autocesta nakon svega par dana korištenja zatvorena. Razlog koji su ponudili iz JP Autoceste FBiH bio je zbog tehničkog kvara na jednom od mostova.

Skandal Autocesta FBIH: Zenička obilaznica dobila rješenje o zabrani upotrebe!

Aktivna klizišta i voda koja izvire svuda nisu problem?

Da je situacija drugačija na terenu govore fotografije i snimci nastali ovih dana na novootvorenom autoputu. Iako je ovaj projekat od 11 kilometara autoputa koštao stotine miliona maraka, izgradnja trajala sedam godina, projekat nije završen, te je potpuno nejasno kako je moguće da je uopšte pušten u rad.

Naime, iznad autoceste vidljiva su svježa klizišta, a mještani Klopča kažu kako to nije prvi put da se javljaju klizišta od kako se put pravi. Upravo iz ovog dijela Klopačkih stijena izviru najveće količine vode koje su im godinama bile dovoljne za pristojnu vodoopskrbu.

U nastavku Crna Hronika vam predstavlja ekskluzivni videozapis sa ove dionice autoceste:

Da li se neko igra za životima građana?

Kako je moguće da se u rad pustila dionica ,,najmodernijeg i najskupljeg puta u državi”, a da u isto vrijeme već na samom početku tog puta postoji opasnost od obrušavanja stijena i klizišta. Da li je potrebno da se na ovom putu dogodi obrušavanje kamena i zemlje na put i teška saobraćajna nesreća da bi reagovali na ovakve događaje?

Da li je moguće da se sedam godina pravio put, a da stanovnici jedne od najbrojnijih mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovici (MZ Klopče) nisu dobili kvalitetan alternativni izvor vode? Na ova i mnoga druga pitanja očekujemo odgovore od nadležnih organa, prije nego neko nastrada na ovom putu, pa za sve bude i prekasno!


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79