Ekskluzivno: Ovo je navijač Sarajeva koji je dobio pet godina robije za pola grama „bijelog“

Prema riječima našeg sagovornika, sve je prošlo u najboljem redu do povratka sa utakmice. Dolaskom u blizini granice, usljedila je rigorozna kontrola. Tom prilikom tamošnji policajci pronašli su kod Ramića pola grama kokaina.

Vedad Ramić: Velika kazna - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Vedad Ramić: Velika kazna(Avaz)

– Njega su odmah uhapsili. Privedeni su i ostali, ali su brzo pušteni. Vozilo koje su iznajmili, zaplijenjeno je – priča naš izvor.

Usljedilo je ekspresno suđenje, jer je riječ o stranom državljaninu te je Ramić dobio pet godina robije. Njegov otac, kako kaže naš sagovornik, išao je u Borisov, ali ništa nije mogao učiniti.

– Zakon u Bejlorusiji je gori nego u Sjevrnoj Koreji. Gore ljudi za pola džinta dobiju tri godine robije. Tako da me ne čudi što je ta pola grama „bijelog“ dobio pet godina robije – pojašnjava naš sagovornik.

Za sada nije poznato da li je Ramić ponio drogu iz Sarajeva ili je kupio u Bjelorusiji. Naš izvor nam je rekao da je prijateljima poručio da će se ubiti ako ga osude.

– Ovo treba biti opemena svim našim navijačima. Drogi nije mjesto na utakmicama, a zakon nije isti u svakoj zemlji – zaključuje naš sagovornik za Avaz

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79