Eksplozija ispred kuće oca manekenke Sare Kalabić: Bomba kao opomena zbog dugova?

Nepoznati napadač bacio je ručnu bombu na kuću bivšeg čuvara u KPZ Banja Luka Mile Kalabića u Banjoj Luci, inače oca Sare Kalabić modela i vlasnice licence za Miss Earth BiH, Bugarske, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Bez povrijeđenih

U eksploziji niko nije povrijeđen, a oštećene su najmanje tri kuće koje su izrešetali geleri bombe.

Eksplozija je odjeknula oko 1.30 sati u Dubičkoj ulici. Prve informacije ukazuju da je bomba eksplodirala u dvorištu, uz ulazna vrata, sa zadnje strane kuće u kojoj živi Kalabić. Na betonu je ostao manji krater od bombe, dok su se geleri raspršili i pogodili zidove, prozore i vrata najmanje tri komšijske kuće, prenosi Avaz.

Stanari Dubičke ulice kažu da ih je eksplozija probudila.

– Spavali smo kada je odjeknula snažna eksplozija. Bila je toliko jaka da su nam se zatresli prozori i roletne na kući, iako smo 50 metara udaljeni od mjesta eksplozije. Nije nam bilo svejedno, svi smo se isprepadali – priča uznemirena komšinica.

Komšije pričaju da posle eksplozije nikoga sumnjivog nisu primjetili u ulici.

Dobio otkaz

Inače, Kalabićeva kuća je sa više strana “pokrivena” nadzornim kamerama. Međutim, pitanje je koliko će to pomoći u otkrivanju počinioca budući da, prema tvrdnjama komšija, kamere nisu radile.

Nezvanično saznajemo da je Mile Kalabić do 2009. godine radio kao čuvar u KPZ Banja Luka gde je dobio otkaz nakon što je otkriveno da je umiješan u određene malverzacije sa robijašima i članovima njihovih porodica.

– Zasada nije poznato šta je motiv eksplozije, ali se sumnja da su u pitanju novčani dugovi – kaže izvor blizak istrazi.

Potraga za napadačem

U PU Banja Luka navode da je na kuću u Dubičkoj ulici bačena ručna bomba, te da je u toku rad na otkrivanju počinioca.

– Prilikom aktiviranja bombe na tri stambena objekta su nastala manja oštećenja. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci i u toku je rad na utvrđivanju elemenata krivičnog djela i otkrivanju počinioca – saopštila je PU Banja Luka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79