Eksplozija u “Ginexu”: Četiri radnice završile u bolnici

Četiri radnice goraždanskog preduzeća „Ginex“ dovežene su u Urgentni centar Kantonalne bolnice u Goraždu, nakon eksplozije koja se danas u popodnevnim satima dogodila u jednom od pogona ovog preduzeća.

Tri su nakon zbrinjavanja povreda puštene kući, dok je jedna osoba, koja se žalila na bolove u prsima i zujanje u ušima, zadržana na promatranju u Kantonalnoj bolnici Goražde.

– Pacijentica sa najtežim povredama ima povredu lijeve šake i oka, sa parcijalnom amputacijom prsta. Otpuštena je kući sa pregledom i previjanjem koje smo zakazali za sutra. Nadamo se urednom oporavku i mislim da će biti u redu – kazao nam je specijalista ortoped u KB Goražde, dr Elvin Ćatović.

Po prijavi iz ove kompanije, uviđaj u „Ginexu“ obavili su pripadnici MUP-a BPK Goražde, a istragom rukovodi dežurni kantonalni tužilac.

Nezgoda se dogodila u objektu „donja mješana“, gdje se miješa eksploziv potreban za proizvodnju. Radi se o pogonu za obradu tzv. mokre smješe, gdje su eksplozije dosta rijetke, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79