Ekspresna reakcija sarajevske policije

Nakon jučerašnje oružane pljačke u sarajevskoj ulici Milana Preloga, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajeva reagovali su ekspresno i ubrzo uhapsili osumnjičenog pljačkaša.

Kako piše u današnjem saopćenju MUP-a, sinoć u 19,15 sati, Četvrta policijska uprava obaviještena je da je u ulici Milana Preloga, općina Novi Grad Sarajevo, od strane nepoznatog lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u apoteci “LUPRIV”. Tom prilikom maskirana osoba je, uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca i lijekova, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su spomenutog dana u 19,45 sati, u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode lice E.K., rođen 1999.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan gasni pištolj marke “Zoraki”, s okvirom. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za E.K. raspisana potraga od strane I PU, zbog počinjenog krivičnog djela razbojništva u pokušaju.

O događajima je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđajne radnje su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Uhapšena osoba je predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, saopćeno je.

 

Crna hronika / Foto N1

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79