Ekspresne kazne: Osuđena 22 huligana zbog tuče nakon proslave Zvezdine titule

Zbog sinoćnih nereda u “Beton hali”, Prekršajnom sudu u Beogradu privedena su 54 okrivljena, a do popodneva je osuđeno njih 22 zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Deset osumnjičenih koji su uhapšeni zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje sutra će biti saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

U Prekršajnom sudu se nastavlja procesuiranje privedenih, a očekuje se da će još 35 osoba biti procesuirano.

Oko 60 njih biće pozvano pred prekršajni sud u redovnom postupku, kaže za Tanjug predsjednica tog suda Olivera Ristanović.

Okrivljenima koji su do sada osuđeni, izrečene su kazne od 30.000 dinara zbog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje ili 10.000 dinara zbog remećenja javnog reda i mira.

U pitanju su punoljetni građani, a među sinoć provedenima bilo je i maloljetnika, koji će posebno odgovarati.

Vulin o tučnjavi navijača u Beogradu: Ovaj ološ je obrukao naš grad

Do incidenata je došlo u subotu uveče, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda u prisustvu nekoliko hiljada navijača, kada se veća grupa se izdvojila od prisutnih i krenula da pravi nerede u “Beton hali”, gdje su u baštama restorana bili gosti.

Oni su lomili su izloge i inventar, a potom su i nanijeli povrede određenom broju lica, saopštilo je tužilaštvo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79