Ekstremno visoke temperature su iza nas: Sladić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U glavnom gradu BiH sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13°C, a najviša dnevna oko 32°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ali ekstremno visoke temperature sada su iza nas. Početkom sedmice čekaju nas kiša i pljuskovi te znatno niže temperature. Poput uvertire u ranu jesen, konstatovao je jučer bh. meteorolog Nedim Sladić te dodao:

– Poželjeli kišu? Krajina predfrontalne nestabilnosti može se očekivati već u ponedjeljak. Sjeverna Hercegovina i Bosna svoju porciju od fronte dobijaju u utorak. Jug Hercegovine pak u srijedu – prognozirao je Sladić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79