Eldin pretukao muškarca u Brezi: Tražio mu 1KM, izudarao ga pesnicama i oteo mu mobitel

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu razbojnika protiv Eldina Ajkunića, iz Breze koji je ranije osuđivan.

Optuženi je 11. decembra prošle godine oko 20.30 sati u Brezi presreo S.Š. koji se nalazio u blizini ugostiteljskog objekta „M“ u ulici Alije Izetbegovića te mu se obratio riječima: „Daj mi marku“.

S.Š. je rekao da nema, nakon čega se Ajkunić na njega proderao i rekao mu : „E, sad ćeš imati“ te mu zadao udarac pesnicom u predjelu desne strane lica od kojeg udarca je žrtva pala na tlo. Poslije toga mu je zadao više udaraca nogom po cijelom tijelu i dok je žrtva ležala na zemlji razbojnik mu je iz džepa jakne uzeo mobitel marke „Samsung X cover 4“ s SIM karticom.

Vrijednost otetog mobitela je 300 KM. Žrtva je slučaj prijavila policiji nakon čega je Ajkunić uhapšen.

Općinski sud u Visokom je u cijelosti potvrio optužnicu te se očekuje skori početak suđenja u ovom predmetu prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79