Elektroprivreda BiH nije prihvatila prijedlog rudara, ostaju u radničkom neposluhu

Predsjednik Sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić kazao je za Hayat da rudari i dalje ostaju u radničkom neposluhu te da neće biti proizvodnje u sedam rudnika.

Husić je kazao da su pozvali porodice rudara da se večeras od 18 do 19 sati spontano okupe u gradovima gdje vlada rudarski radnički neposluh kako bi još jednom ukazali na nezadovoljstvo trenutnom situacijom.

“Predstavili smo resornom ministarstvu nešto što smo usaglasili s njima u dobroj mjeri 24. novembra, međutim, predstavnik Ministarstva je rekao da „Elektroprivreda BiH“ to ne prihvata, ni o one dijelove koji su od strane Sindikata radnika rudnika FBiH usaglašeni sa Ministarstvom industrije, energetike i rudarstva FBiH – rekao nam je Husić.

Kazao je da je danas u Kaknju zakazana i vanredna sjednica Upravnog odbora granskog sinikata.

“Vidjet ćemo šta će se dešavati. Nema ni poziva iz Vlade i „Elektroprivrede“ da se pregovara. Jako složena i teška situacija. Ne može se reći da Sindikat radnika rudnika FBiH nije izrazio spremnost da pregovara – kazao je Husić za Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79