Elektroprivreda BiH se nastavlja maćehinski odnositi prema građanima Tuzlanskog kantona

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla osuđuje Odluku Uprave Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo, kojom je Rudniku uglja Kreka obustavio isporuku uglja za široku potrošnju i kojom je naređeno da se ukupna količina proizvedenog uglja drobi i šalje za Termoelektranu Tuzla.

Ovom Odlukom je JP Elektroprivreda BiH stanovništvo najmnogoljudnijeg Kantona dovela u nezavidnu situaciju i u nemogućnost nabavke osnovnog energenta za grijnu sezonu.

Mnoge kategorije najugroženijih stanovnika su, u skladu sa dosadašnjom praksom, nabavljali ugalj na način odloženog plaćanja putem udruženja građana, sindikalnih organizacija i drugih, istim je izvršena obustava isporuke uglja, a ne zna se ni da li će u narednom periodu koristiti tu olakšicu, koja je bila praksa u ranijem periodu.

Također, Rudnik Kreka je svojim radnicima po osnovu naknade za regres i smrt užeg člana porodice izdao otpremnice za ugalj u protuvrijednosti iznosa naknade, koje se ne mogu realizovati.

Gore pomenutom Odlukom Uprave Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo stanovništvo Tuzlanskog kantona je dovedeno u tešku situaciju i pred njim je izuzetno teška i neizvjesna grejna sezona.

Ovo je još jedan pokazatelj da menadžment JP Elektroprivrede degradira građane Tuzlanskog kantona, iako je direktor tog Javnog preduzeća upravo s područja TK. Imajući u vidu da je TK energetski i rudarski centar BiH i regiona, upravo zahvaljujući radu njegovih stanovnika, smatramo da je ovakav maćehinski odnos Elektroprivrede BiH prema građanima TK nedopustiv.

  Đukanović: Srpska crkva je išla prije vojske, odgovorna je i za genocid u Srebrenici

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79