Elektroprivreda je lani “okrenula” 1,1 milijardu KM, a samo 200 miliona su vratili rudnicima

Podršku rudarima u Brezi koji u štrajku čekaju ishode pregovora s Vladom FBiH, danas su, osim brojnih stanovnika ovog grada, pružile i njihove kolege iz Banovića. Njihov izlazak iz autobusa dočekan je aplauzom.

– Odlučili smo se da vam pružimo podršku u borbi za radnička prava. Znamo da su rudari dali puno za ovu državu. Smatramo da svi rudari u FBiH trebaju da vam daju pdoršku jer sutra ćemo se naći u istoj poziciji. Cijena tone uglja od 2009. se nije promijenila, a cijene svega drugog su drastično porasle – kazao je jedan od predstavnika Sindikata RMU Banovići.

Član Sindikalne organizacije RMU Breza Admir Selimović kazao je da, ako žele, mogu napraviti kolaps u državi jer su rudari jedinstevni.

– Vidite kako mudro rade, ovog puta su uzeli Brezu i Zenicu. Prošle godine “Elektroprivreda” je “okrenula” milijardu i 100 miliona KM, a samo 200 miliona su vratili rudnicima – kazao je Selimović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79