Eleni, trans ženi iz Sarajeva, potreban je novac za proces tranzicije, stoga traži pomoć

Eleni, trans ženi iz Sarajeva, potreban je novac za proces tranzicije, stoga traži pomoć


”Zovem se Elena, i iz Sarajeva sam u Bosni i Hercegovini. Rođena sam kao biološki muškarac (Čubić Radoslav), ali moj rodni identitet je ženski, tj. ne odgovara spolu koji mi je pripisan po rođenju. Trenutno sam u procesu tranzicije/ prilagođavanja spola mom rodnom identitetu. Završila sam psihološku i endokrinološku obradu u Beogradu u Srbiji. Upućena sam na Urologiju kod dr. Miroslava Đorđevića, koji će me operisati, također u Beogradu. On me je pregledao i odobrio operaciju.

Zbog činjenice da Bosna i Hercegovina ne pokriva troškove prilagodbe spola, oslonila sam se na svoje dvojno državljanstvo, te mi je Republički fond zdravstvenog osiguranja Srbije odobrio sredstva i participirat će svoj dio učešća za operaciju. Meni kao pacijentici je obaveza da uplatim 110 hiljada dinara RS, što čini oko 920 eura. Budući da zbog putovanja iz Sarajeva do Beograda imam i putne troškove kao i druge troškove, tj hormone, troškove uplate zdravstvenog osiguranja itd, potrebno mi je dodanih 1483 eura (2.900 KM) kako bih mogla obaviti operaciju”, kaže Elena.

Do sada je uz pomoć G point – ženskog centra i Fondacije CURE prikupljeno 624 eura (1.220 KM). Potrebno je prikupiti još 856 eura (1.680 KM).

”Svaki iznos koji donirate meni će značiti mnogo, i omogućit će mi da konačno ostvarim svoj životni san”, poručuje Elena.

Donirati možete putem računa:

Nova Banka AD Banja Luka
Transakcijski račun: 555-000-00501220-52
IBAN: BA395550000050122052
SWIFT: NOBIBA22


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija