Elma Ganić: Ljude ne mogu ubijediti da nisam ubijena!

U subotu 12. oktobra ispred kafane „Kod Amidže“ na Hecco pijaci u sarajevskom naselju Stup, ubijena je 15-godišnja Sumejja Dedović iz Goražda. U nadležnost Tužilaštva KS sarajevska policija predala je 26-godišnjeg Edvina Avdića, rođenog u Goraždu, a nastanjenog u Sarajevu, koji se sumnjiči da je iz vatrenog oružja ubio Sumejju Dedović s kojom je bio […]

Hayat

U subotu 12. oktobra ispred kafane „Kod Amidže“ na Hecco pijaci u sarajevskom naselju Stup, ubijena je 15-godišnja Sumejja Dedović iz Goražda.

U nadležnost Tužilaštva KS sarajevska policija predala je 26-godišnjeg Edvina Avdića, rođenog u Goraždu, a nastanjenog u Sarajevu, koji se sumnjiči da je iz vatrenog oružja ubio Sumejju Dedović s kojom je bio u vezi.

Uhapšen je i njegov prijatelj i cimer Damir Grahović (41) iz Velike Kladuše, a koji je s ubijenom djevojkom i osumnjičenim za njeno ubistvo bio kobne noći u ugostiteljskom objektu na Ilidži.

No, tog jutra telefoni u porodici Ganić iz Sarajeva nisu prestajali zvoniti. Rodbina, prijatelji, poznanici… zvali su roditelje i druge bliske Elmi Ganić nakon što su brojni portali objavili da je ona ubijena tog jutra.

Elmini roditelji bili su u velikom šoku! Svi su ih zvali i pitali šta se desilo sa Elmom, da ne mogu vjerovati da je više nema, da je ubijena. Ni Elmin telefon nije prestajao zvoniti.

Ona je istog dana bila i u redakciji našeg portala Hayat.ba kako bi demantirala vijest koju su objavili brojni mediji, prenosi Hayat.

No, ni pet dana nakon što je objavljeno da je ubijena, Elmu ne prestaju zvati, njeni najbliži…

Hayat
  • I danas, vjerujte, dobivam poruke, zovu me prijatelji, novinari… Sve zanima šta se dešavalo tog jutra, otkud da neko kaže da je pucano na mene. I nažalosnije u svemu je što se ljudima javim i ne mogu ih uvjeriti da na mene nije pucano, da mi nije ništa – priča nam Elma i nastavlja:
  • Nemam ništa s tim tragičnim događajem. Nakon što se pojavila priča „da sam ja ubijena u Sarajevu“, bila sam i u MUP-u Kantona Sarajevo i dala izjavu. Zaista ne znam ko je novinarima rekao da sam ja. S druge strane, niti sam pjevačica, niti imam bilo kakve veze sa svim što se dešavalo – dodaje ova djevojka.

Takve lažne vijesti koje su se pojavile naštetile su njoj, njenoj porodici…

  • Svi su i danas vidno potreseni sa svim što se desilo. Žao mi je te djevojke, iskreno. No, toliko sam imala problema da ne mogu opisati. Sve je puno uticalo na moj posao, roditelje, moje najbliže…  – kazala nam je Elma Ganić.

Kompletnu njenu izjavu pogledajte u videu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79