Elmedin Konaković iskreno: ,,Hidžab je vjerska obaveza, način života, to nije protokol. Objasnite to i Sebiji Izetbegović!”

Nakon što je Elmedin Konaković lider Naroda i Pravde na jednom predizbornom skupu govoreći okupljenim spomenuo Biseru Turković i njene greške iz mandata, mnoge anonimne Facebook stranice privržene aktuelnoj vlasti (SDA) su proglasile Konakovića izdajnikom vjere i nekom ko napada na hidžab, piše Crna Hronika.

Obratio se napokon Konaković i riješio ovo pitanje:

,,Treći dan nas ubjeđuju da je hidžab markirana marama kojom se glava prekrije tokom sastanaka, kad to protokol nalaže.

Spremni da skrnave vjeru kad god to treba stranci, tumače propise na svoj način. Onako kako su protumačili da se može ukrasti iz državne kase, a nakon toga dio tih para donirati za izgradnju vjerskog objekta ili udjeliti sadaka siromahu.

Onako kako tumače da je zapošljavanje nestručnog člana porodice u javni sektor jačanje i čuvanje porodičnih veza.

Tokom vjerske naobrazbe čitali su neke stranice koje mi ostali nismo. Imaju to čudno stranačko poimanje vjere. Nas su učili da vjernik ne može biti lažljivac, može biti kukavica, čak i škrtac, al’ lažljivac ne može.

Oni imaju svoj dodatak: “osim kad to stranka od tebe zatraži”.

Bjesomučno lažu, potvaraju, gibete. Zato je ovaj primjer u kojem maramu predstavljaju kao hidžab važan. Da još jednom dokažemo šta ta uhljebljena bratija radi, na šta je sve spremna zbog ostanka na vlasti.

Hidžab je vjerska obaveza, hidžab je način života, zaštita prirodne ljepote, čuvanje časti.
Nije hidžab protokol.

Ukradeno je haram i ne može se “očistiti” sadakom ni donacijom.

Zapošljavanje članova porodice je grijeh, ako za te pozicije u zajednici postoje bolji. Laž je zabranjena, ne može vas stranka spasiti kazne za laž i gibet. I na kraju, ministrica Turković mi je jedna od simpatičnijih osoba iz SDA, ništa lično protiv nje nemam. Pohvalio sam je prije nekoliko dana zbog otvaranja konzulata u Sandžaku.

Iskreno je nekoliko puta priznala stvari koje SDA krije, poput one da smo daleko od NATO-a i da umjesto komisije za pristupanje imamo komisiju za saradnju sa NATO-om.

A kad je riječ o marami i hidžabu, naredni put prije nego krenete mene podučavati pravilima naše lijepe vjere, objasnite supruzi predsjednika SDA da se u džamiju ne ulazi bez marame.

Umjesto srdžbe, ja molim Gospodara da vam pomogne, da vas kutariše te bolesne želje za vlašću, da iz vaših srca izbaci zlobu i oholost, da budete bolji ljudi i da vam oprosti napade na čast i ugled vjernika koji nisu članovi vaše stranke.

Es-selamu alejkum.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79