Elmedin Konaković kritizira politiku DF-a i Željka Komšića na tribini u Novom Gradu

Predsjednik Naroda i pravde, Elmedin Konaković, održao je večeras govor na tribini stranke u sarajevskoj općini Novi Grad. U svom obraćanju, Konaković je analizirao rezultate stranke u proteklih šest godina te iznio tvrdnje o liderima DF-a i predsjedavajućem Predsjedništva BiH, Željku Komšiću.

Konaković je istaknuo da se razlike u politikama jasno vide u odgovoru SDA i DF-a na poziv za razgovor. Kritizirao je lidera DF-a, Željka Komšića, tvrdeći da je tražio od Nizozemske da ne otvara pregovore s BiH, što je, prema Konakoviću, pokazatelj razlike između Naroda i pravde i drugih stranaka.

Osvrćući se na situaciju u Kantonu Sarajevo, Konaković je istaknuo doprinos svoje stranke promjenama u tom kantonu. Pohvalio je postignuća, uključujući povećanje porodiljne naknade, transparentnost imovinskih prijava, subvencije za vrtiće, besplatne udžbenike za učenike, i rješavanje problema stanova za šehidske porodice.

Konaković je najavio da će iduće sedmice razgovarati o lošem stanju na federalnom nivou, posebno u Javnom preduzeću Autoceste FBiH, Elektroprivredi BiH i BH Telekomu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79