Elmedin Pinjić: Nemam nikakve veze s bacanjem bombe na kuću Mahmutovića

Povodom objavljene vijesti o bacanju ručne bombe na kuću Elvedina Mahmutovića direktora firme “Smart Invest” optuženog za primanje mita u predmetu “Tower”, saopćenjem za javost oglasio se Elmedin Pinjić . Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

– Dana 20.10.2020. godine u medijima i na web portalima je objavljena vijest da su N.N. lica bacila bombu na kuću Elvedina Mahmutovića. Povodom tog događaja, na Facebook stranici “Sarajevo Tower” je dana 20.10.2020. godine u 04:42 sata objavljen tekst u kome je, između ostalog, navedeno da Elvedin Mahmutović „sumnja na dva lica kao potencijalne naručioce ovog djela.“ Kako je navedeno, jedno od lica na koje Elvedin Mahmutović sumnja sam i ja, Elmedin Pinjić.

Isplanirano i iscenirano djelo

Sa tim u vezi obavještavam javnost da ja, Elmedin Pinjić, nemam nikakve veze sa naprijed navedenim događajem koji u cijelosti osuđujem i nadam se da će počinioci biti što prije otkriveni i osuđeni za počinjeno djelo.

Ubijeđen sam u to da je ovo dobro isplanirano i iscenirano djelo Elvedina Mahmutovića kako bi sebe prikazao kao žrtvu, jer je svjestan da postoje dokazi odnosno video i audio snimci sa naših sastanaka prilikom primopredaje novca za traženi reket koje sam ja snimao po nalogu FUP-a, Suda i Tužilaštva KS. Svjestan je da te dokaze neće moći osporiti na sudu i da će morati odgovarati za iznudu i odležati kaznu zatvora.

Suđenje je trebalo biti održano 06.10.2020.g. sa iznošenjem pomenutih dokaza, međutim tog dana Elvedin Mahmutović odnosno njegovi advokati su tražili odgađanje, tj.zahtjevali da se ti dokazi izbace iz suđenja i naredno ročište je zakazano za dan 02.11.2020.godine.

Da je sve dobro isplanirano vidi se i iz Saopštenja za javnost koju je objavio na Facebook stranici u 4 sata ujutro kada bi svako normalan bio uz svoju djecu i porodicu njemu pada na pamet da objavljuje tekst gdje sebe i svoju firmu navodi kao najpoštenije, najispravnije i ustvari sebe pokušava predstaviti kao žrtvu.

Nedozvoljeni pritisak

U izjavi Elvedin navodi da sam mu provokatorski kružio oko kuće u maju 2020. godine što naravno nije istina. Naša firma je izvodila radove na objektu iznad njegove kuće i po mom jednom povratku sa obilaska gradilišta nazvao me njegov pratilac/tjelohranitelj i rekao da prestanem prolaziti kraj Elvedinove kuće, do tog momenta nisam ni znao gdje mu se kuća nalazi, ili će me „ satrati autom „ . Odmah sam to prijavio FUP-u i PU Ilidža. Ova njegova prijetnja je bila i razlog što mu je ponovo određen pritvor, jer je Sud zaključio da se radilo o nedozvoljenom pritisku na mene kao oštećenog u tom krivičnom postupku.

Ja nisam nikakav kriminalac ni ubica, niti sam pucao u poslovne partnere već sam se branio od istih kriminalaca kao što je i on, Elvedin, koji su me pokušali tući u njihovoj kancelariji, jer sam tražio svoj zarađeni novac. Svi oni funkcionišu na sličan način, jer je poznato da i jedni i drugi drže kupce u neizvjesnosti po par godina za stanove koje su uredno unaprijed platili.

Višemilionske prevare

Prema mom saznanju Elvedina su već neki kupci čekali ispred objekta UNITIC-a gdje je sjedište firme “Smart Invest” i tukli ga zbog prevare koju im je priredio, a i mediji su objavljivali da ga je partner na objektu “Panamera” prijavio za višemilionsku prevaru, tačnije 11 miliona KM. Tako da tvrdnje koje iznosi glede drugih sporova i sukoba nisu tačne. Uostalom zar je zanemarljivo 420 prevarenih kupaca za koje je upitno da li će ikad ući u posjed stanova koje su već platili?

– Dok Elvedin otima od tuđe djece i tako im uništava život, uostalom tako je i od moje djece, ja bez obzira na bilo kakve probleme nikad ne bih nanio štetu nevinim, a pogotovo ne djeci, jer „Ko ubije samo jednu nevinu osobu kao da je ubio cijeli svijet“ i stići će ga velika kazna, navodi Pinjić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79