Elna Pašagić: Moj suprug je jučer sahranjen, iz WHO traže odgovore o uzrocima njegove smrti

Obdukcija se nije mogla uraditi jer nemamo opremu za obdukciju oboljelih od COVID-19, teško se boriti protiv sistema  koji pokriva svoje greške i pripisuje ih drugima, kaže supruga preminulog doktora.

, iako je direktorica KCUS-a izjavila da smo u potpunosti spremni za nadolazeći virus, izjavila je supruga preminulog doktora Elna Pašagić.

Smrt doktora Pašagića u jeku pandemije upalila je alarme u cijelom Bosni i Hercegovini. Porodica traži odgovore na pitanja o okolnostima njegove smrti.

Dr. Pašagić preminuo je u 61. godini u izolatoriju u Podhrastovima nakon što je 15 dana je imao tešku kliničku sliku. Bio je član Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i epidemiološke komore SAD i BiH.

– S obzirom da je bio član WHO vijest o njegovoj smrti je došla do Amerike i Velike Britanije. Kontaktirali su nas i traže mnoge odgovore, naglasila je supruga preminulog doktora.

Na pitanje da li su razmišljali da pokrenu privatnu tužbu, a vezano za učinjene propuste u liječenju dr. Pašagića, Elna Pašagić je kazala da ne zna da li imaju snage za to.

– Nije se lako boriti protiv sistema koji pokriva svoje greške i pripisuje ih drugima, napomenula je, te dodala da ih je u podnošenju tužbe preduhitrila anonimna osoba na osnovu čije su prijave pokrenute istražne radnje u Tužilaštvu KS prenosi Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79