Elvedin Okerić odbio vanrednu sjednicu: Sigurnosna situacija u KS je zadovoljavajuća

Klubovi Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) i Stranke za BiH (SBiH) zatražili su održavanje vanredne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo koja bi se bavila sigurnosnom situacijom u Sarajevu.

Klubovi su podsjetili da su protekle sedmice uputili zahtjev za održavanjem hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.

“Radi izuzetno loše sigurnosne situacije u KS, okarakterisane ubistvima, uličnim obračunima i nestalim osobama u posljednjih mjesec dana i u cilju poduzimanja vanrednih mjera kako situacija ne bi eskalirala, a građanima se pružio osjećaj sigurnosti, klubovi SDA, DF i SBiH su protekle sedmice uputili zahtjev za održavanje hitne sjednice Skupštine KS”, navodi se u zahtjevu.

Zahtjev je odbijer jer predsjedavajući Elvedin Okerić smatra da je sigurnosna situacija zadovoljavajuća.

Na sjednici Kolegija Skupštine Kantona koja je održana 9. februara predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić je samovoljno odbio zakazivanje sjednice, uz skandalozno obrazloženje kako je sigurnosna situacija stabilna, i nema potrebe posebno raspravljati o istoj. Njegovo dodatno objašnjenje kako je rasprava o sigurnosnoj situaciji nepotrebna, jer smo protekle godine imali sjednicu sa temom sigurnosti u saobraćaju, je u najmanju ruku uvredljivo i za zastupnike koji su tražili održavanje sjednice, kao i sve gradane Kantona Sarajevo”, navode se u zahtjevu.

“Opozicija u Skupštini Kantona Sarajevo ni jednog trenutka nije zloupotrebljavala sigurnosnu situaciju u kojoj se nalazimo, niti pokušavala iskoristiti atmosferu straha i uznemirenosti građana u političke svrhe, već isključivo zahtjevamo javnu raspravu kroz koju bi identificirali nedostatke u našem sigurnosnom sistemu, i pronašli rješenja za situaciju u kojoj se nalazimo. Uzdamo se u vaš zdrav razum i dobre namjere, i očekujemo skoro zakazivanje hitne sjednice. Svaka druga odluka bi pokazale da živimo u stanju totalitarizma, gdje vlast, predvođena strankama SDP, NS i NiP, zabranjuje i rasprave o temama o kojima ne žele da se govori”, poručuju Dević, Zuhrić i Bandić u zahtjevu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79