Elvedin Pezić odgovorio IZ-u: Preko muslimanskih novina vrijeđaju druge muslimane

Nakon što se Islamska zajednica ogradila od facebook statusa Elvedina Pezića, oglasio se i sam Pezić.

Već sedmicu dana traje velika medijska pažnja oko izjave Pezića da je društvo pokleklo onda kada je žena dobila moderni status, piše portal Crna Hronika.

Uslijedili su redom komentari mislilaca iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona, te osude ovakvog ponašanja osobe koju na društvenim mrežama prati više od 200 hiljada pratitelja.

Oglasila se i Islamska zajednica koja se ogradila od djelovanja Pezića, a pravi bum po društvenim mrežama napravile su pratitelji Pezića koji su komentarisali u odbranu svog ,,šejha”, sve zbog reagovanja IZ BiH.

,,NE ZOVITE JEDNI DRUGE RUŽNIM NADIMCIMA”

Ma nije narod slijep pa da to ne primijeti !

Ne mogu oni nas uvrijediti koliko mi, u ime Allaha, i zarad jedinstva, možemo osaburiti !
Žalosno je što neko iskorištava muslimanske novine da bi putem njih omalovažavao i vrijeđao druge muslimane.

“O vjernici, neka se muškarci jedni drugima ne rugaju, možda su oni bolji od njih, a ni žene drugim ženama, možda su one bolje od njih. I ne kudite jedni druge i ne zovite jedni druge ružnim nadimcima! O, kako je ružno da se vjernici spominju podrugljivim nadimcima! A oni koji se ne pokaju – sami sebi čine nepravdu.” (El-Hudžurat, 11)”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79