Elvis Marčetić sa računa Rukometnog kluba “izvukao” oko 840.000 KM

Osnovni sud u Prijedoru poitvrdio je optužnicu protiv Elvisa Marčetića, tadašnjeg predsjednika Skupštine Rukometnog kluba “Veterani” Prijedor, zbog sumnje da je sa žiro računa kluba prisvojio 763.985 KM i protiv Darka Gligorevića kojeg terete da je prisvojio 80.470 KM sa žiro računa tog kluba.

Iz tužilaštva, navodeći inicijale optuženih, saopćeno je da obojicu terete za pronevjere.

“E. M. je obavljajući funkciju predsjednika Skupštine Rukometnog kluba Veterani Prijedor, od 2009. godine do 23. januara 2018. godine, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, protivpravno prisvojio novac sa žiro računa rukometnog kluba, iskorištavajući svoj položaj i lica ovlaštenog za raspolaganje novčanim sredstvima na žiro računu RK “, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje na nalozima za isplatu pored svog potpisa, potpisivao je i dvije osobe ovlaštene za raspolaganje novčanim sredstvima.

Dodaje se da je pečatom RK “Veterani” Prijedor ovjeravao naloge za isplatu – čekove, te podigao ukupno 763.985 KM, a da nije evidentirao niti opravdao svrhe u koje je novac potrošen, već je isti zadržao za sebe.

“D. G. je osumnjičen da je kao jedno od lica ovlaštenih za raspolaganje novčanim sredstvima na žiro računu rukometnog kluba “Veterani” Prijedor, sa žiro računa podigao novac u iznosu od 80.470 KM, a pri tome nije evidentirao niti opravdao svrhe u koje je novac potrošen, već je isti zadržao za sebe i to”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je to činio od 2010. godine do 2016. godine, koristeći ovlaštenje i na nalozima za isplatu (čekovima) a potpisivao je još dvije osobe koje su pored njega bile ovlaštene za raspolaganje novčanim sredstvima na žiro računu RK “Veterani”, pišu Nezavisne.

U Kući rukometa nisu sjedili skrštenih ruku. Čim je Osnovni sud u Prijedoru potvrdio optužnicu, povukli su jedini logičan potez

Rukometi savez Republike Srpske ekspresno je reagovao i suspendovao Elvisa Marčetića sa poziciije komesara za takmičenje Prve i Druge lige Republike Srpske za rukometaše koju je obavljao u prvom dijelu takmičarske sezone.

Marčetić je, zajedno sa Darkom Gligorevićem, optužen da je iz kase Rukometnog kluba “Veterani” prisvojio više od 840.000 maraka!

Obojici se na teret stavlja krivično djelo pronevjere za koje je zaprijećena kazna od dvije do deset godina zatvora.

U Kući rukometa nisu sjedili skrštenih ruku. Čim je Osnovni sud u Prijedoru potvrdio optužnicu, povukli su jedini logičan potez.

“Na ovaj potez odlučili smo se iz razloga što je u međuvremenu Osnovi sud u Prijedoru potvrdio optužnicu protiv Elvisa Marčetića, i to zbog zloupotrebe položaja iz perioda kada je obavljao funkciju u Rukometnom klubu “Veterani”. Umjesto Marčetića dužnost komesara za takmičenje Prve i Druge lige Republike Srpske za rukometaše u nastavku sezone obavljaće Aleksandar Vrhovac. Riječ je o nekadašnjem rukometnom sudiji koji je koordinator za takmičenje u RSRS i on je već obavljao ulogu komesara za takmičenje”, naveli su iz Saveza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79