Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba
Elza Gaković, Kenan Magoda i Samir Avdić preuzeli mandat od Semira Efendića, Benjamine Karić i Edina Forte

Elza Gaković, Kenan Magoda i Samir Avdić preuzeli mandat od Semira Efendića, Benjamine Karić i Edina Forte


U nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, nakon što su se mandata odrekli su se Semir Efendić (SBiH), Benjamina Karić (SDP) i Edin Forto (NS), novi zastupnici su preuzeli njihova mjesta.

Umjesto Benjamine Karić, mandat je preuzeo Kenan Magoda (SDP).

Mandat Semira Efendića preuzela je Gaković Elza iz Stranke za BiH, a umjesto Edina Forte u Skupštini će biti Samir Avdić, javlja Radiosarajevo.

Prema posljednjim podacima o rezultatima Općih izbora održanih 2. oktobra, Skupštinu Kantona Sarajevo će činiti sedam stranaka.

Ispred SDA – mandat su osvojili Sebija Izetbegović, Haris Zahiragić, Mahir Dević, Faruk Kapidžić, te Smiljana Viteškić, Faruk Selmanović i Adi Kalem.

Mjesto u Skupštini KS ispred NiP-a osigurali su Arijana Memić, Elvedin Okerić, Aljoša Čampara, Kemal Dizdarević, Danijela Kristić, kao i Elvis Vreto i Rusmir Pobrić.

SDP BiH je dobio šest mandata u ovom kantonu (15,75 posto), tačnije, povjerenje glasača su dobili Benjamina Karić, Irfan Čengić, Adnan Šteta, Davor Čičić, Jelena Pekić i Igor Stojanović.

Stranka za BiH zauzela je četvrto mjesto u KS, a njen kandidat Semir Efendić dobio je ubjedljivo najveći broj glasova od svih kandidata, a mandat su osigurali i Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, Muamer Bandić, Admela Hodžić i Jasmin Šaljić.

Pet mandata osvojila je Naša stranka, a njeni predstavnici s najviše osvojenih glasova su Edin Forto, Vildana Bešlija, Nihad Uk, Vibor Handžić i Miomirka Melank te bismo ih trebali gledati u skupštinskim klupama.

Albin Zuhrić, Marijela Hašimbegović, te Ilijaz Pilav i Vedrana Vujović su dobili povjerenje građana Sarajeva ispred DF/GS koalicije, dok je Damir Marjanović osvojio jedan mandat kao predstavnik stranke Za nove generacije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija