Elzira Pirić demantuje: Nisam na fiktivnom bolovanju, imala sam izuzetno tešku operaciju u Turskoj

Federalna zastupnica Elzina Pirić (PDA) odbacila je kao netačne navode Fadila Kudumovića, v.d. direktora RMU Banovići, koji je u jučerašnjem saopćenju ustvrdio da ona širi neistine o rudniku, u kojem prima prima plaću od 2.700 KM, iako je već godinu na fiktivnom bolovanju.

U svom saopćenju, Pirić konstatira da joj stepen obrazovanja i društveni položaj ograničavaju korištenje termina ulice kojima se koristio njen direktor. Ipak, uz izvinjenje upućeno javnosti, navela je da “mora koristiti isti vokabular da bi čitaocima bilo jasnije”.
Navela je niz neistinitih informacija, odnosno, kako ih je ona nazvala – laži čelnika Rudnika u Banovićima.

Kontrola tek za šest mjeseci

Između ostalog, tvrdi da nije istina da je iznosila dezinformacije u Federalnom parlamentu FBiH o požaru u jami Omazići u martu ove godine te da Kudmović ne govori istinu o visini štete. Prema njenim informacijama, ona je milionska.

“Kudumović bez imalo stida, koji bi trebao imati ukoliko posjeduje i jednu ljudsku osobinu, laže o mom navodnom “fiktivnom” bolovanju iako zna da sam imala izuzetno tešku operaciju u Turskoj te da mi je zakazana kontrola tek za šest mjeseci, što je imenovanom jasno, shodno uvidu u ljekarsku dokumentaciju koju je lično pregledao u JU DZ Banovići, što je u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, što naravno nije jedini zakon koji Kudumović u toku svog direktorovanja krši”, kaže Pirić.

Kako dalje dodaje, njena plaća je manja od 2.700 KM. Nije otkrila visinu, ali je kazala da se to može provjeriti putem Obračunske službe preduzeća.

“Kudumović takođe ne želi iznijeti javnosti da je ponovo zahvaljujući udaljenju stručnih kadrova i pogrešnom pristupu sanaciji požara izbio novi požar u jami Omazići te da će ovaj proizvodni pogon još veoma dugo biti izvan procesa proizvodnje”, navela je Pirić u saopćenju.

Neću se profesionalizovati

Ustvrdila je da Kudumović ne ispunjava uslove za funkciju direktora, da je nestručan, da je kolektiv doveo kolektiv na rub propasti…

Na direktorov poziv da profesionalizira mandat u Parlamentu FBiH, poručila je da to neće učiniti.

“Poručujem Kudumoviću da se neću profesionalizovati jer bih tako zadovoljila samo svoj interes, što je očito životno geslo Kudumovićaa ne moje, nego ću naprotiv, do poslednjeg momenta dijeliti sudbinu svojih kolega, rudara komarata, dokazujući i na taj način rudarsku solidarnost koja će nažalost za Kudumovića ostati vječita nepoznanica”, navela je Pirić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79