Emina kao najbolja kandidatkinja, ostala bez posla: Nije posegnula za kovertom, vezama, nije pokucala na vrata gradskog SDA

Stočanka Emina Đonko mogla bi biti mnogima u Bosni i Hercegovini primjer i putokaz da se teži put u konačnici više isplati, osobito za duševno i tjelesno zdravlje. Eminu su, kako smo pisali, premda je najbolja kandidatkinja, ostavili bez posla koji bi regularnim putem dobila.

Nije posegnula za kovertom, vezama, nije pokucala na vrata gradskog SDA biroa za zapošljavanje nego je krenula u pravnu bitku, stigla i do Vrhovnog suda piše Herceegovina.info

Na koncu su je oni, koji su je kao najbolju kandidatkinju morali zaposliti odmah, nakon pet godina morali primiti.

Upravni odbor Javne ustanove Dječji vrtići Ciciban 24. veljače donosi odluku za prijem Đonko Emine na radno mjesto psihologa.

„U skladu sa Presudom Vrhovnog suda Federacije BiH, Đonko Emina, psiholog, prima se na radno mjesto psihologa na neodređeno vrijeme puno radno vrijeme, uz probni rad od šest mjeseci“, navodi se u odluci Upravnog odbora.

Emina dakle počinje raditi, pet godina kasnije nego je trebala.

„Napokon, nakon petogodišnje borbe, imam priliku da radim svoj posao. Od samog početka vjerovala sam u ovakvu odluku suda, vjerovala sam svojoj odvjetnici, sto je jako bitno u cijelom procesu iako nije bilo nimalo lako.

Nije me iznenadila odluka Cicibana, jer su morali provest presudu Vrhovnog suda, mada su ovu istu odluku mogli donijeti u studenom. U svakom slučaju, nastavljam raditi svoj posao, koji se odnosi na rad sa djecom, roditeljima, i drugim saradnicima, vodeći se profesionalnom etikom struke i uvijek u interesu djece.

Svima onima koji vole ovu domovinu želim sretan Dan nezavisnosti!“, kaže Emina u izjavi za naš portal.

Dan nezavisnosti u najovisnijoj zemlji na svijetu nije ugodno slaviti, no da ima ipak nade za ovu državu pokazuju pojedinci poput Emine, koji su spremni za borbu. Njezin slučaj se aktualizirao i na Gradskom vijeću Mostara, a Salem Marić, koji ponajviše ima veze s ovim predmetom, budući da je njegova prezimenjakinja primljena kada je posao trebala dobiti Emina pravio se Englez.

Nije znao’ tko će plaćati ovrhu, što se događa u ovom predmetu i slično. Ovo nije jedini slučaj gdje ga se dovodi u kontekst spornih postavljanja i zapošljavanja, te će svjedočiti i po pitanju ravnatelja Doma zdravlja Stari Grad.

I da parafraziramo Šantića, mojega mi dina, pravdu je istjerala Stočanka Emina. Dakle može se. Sretan nam Dan nezavisnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79