Emina Mešić je kandidatkinja Dodikovog SNSD-a za načelnicu Bosanskog Petrovca

Riječ je o prijevremenim izborima za grаdоnаčеlnikа Grаdа Dоbој, grаdоnаčеlnikа Grаdа Тrеbinjе, nаčеlnikа Оpćinе Bоsаnskо Grаhоvо, nаčеlnikа Оpćinе Bоsаnski Pеtrоvаc, nаčеlnikа Оpćinе Bužim, nаčеlnikа Оpćinе Dоmаlјеvаc/Šаmаc, nаčеlnikа Оpćinе Drvаr, nаčеlnikа Оpćinе Kаkаnj i nаčеlnikа Оpćinе Ribnik.

Na prijevremenim lokalni izborima za načelnika općine Bosanski Petrovac je šest kandidata, a pada u oči da je kandidat Dodikovog SNSD-a za načelnika općine Emina Mešić, djevojka koja je trenutno zaposlena u JPS “Šume RS” a.d Sokolac.

Emina je diplomirani pravnik, te je nedavno položila pravosudni ispit, te će joj ovo biti prvi ovakav politički poduhvat.

U svom status na Faceboku prokomentarisala je svoju kandidaturu:

Kada me pitaju “zašto si se kandidovala”?

Zašto kandidatura bilo koga od ljudi izaziva čudjenje? Logično je da se kandiduje svako kao ja, ko živi ovdje i ovdje vidi svoju budućnost.

Kandidovala sam se i zato što mislim da je vrijeme da se nas Bosanski Petrovac okupi samo oko jedne stvari,a to je dobrobit svih naših ljudi.

Svima poručujem jednu stvar, vrijeme je da pružimo ruku ka svima koji mogu da pomognu Bosanskom Petrovcu; i Vladi USK i Vladi FBiH i Vladi RS-a. Tko god može pomoći našoj opštini u meni će imati saradnika i neće mi biti teško da ih sve ujedinim u pomoći našem gradu.

Za mene Bos.Petrovac nisu dvije riječi ili ime opštine,za mene je Bos.Petrovac svijet u kome želim da živim sa svojom porodicom i prijateljima. Svijet koji mozemo učiniti boljim.

HAJDE DA TO URADIMO ZAJEDNO.

Pored Emine, za načelničko mjesto bore sljedeći kandidati: Senada Mehdin (SDA), Ermin Hajder (SDP), Rusmir Mujadžić (DF), Branko Despot (Nezavisni kandidat), te Dejan Prošić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79