Emir je s pištoljem upao u zlataru i od prestravljene radnice oteo nakit

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Emira Krajine (21) zbog krivičnog djela razbojništvo.

Optuženi se tereti da je u avgustu 2020. godine u popodnevnim satima, s kapuljačom na glavi i crnom zašititnom maskom na licu, ušao u zlatarsku radnju na Baščaršiji te je uperio pištolj u radnicu i rekao: „Otvaraj ladicu“, piše Avaz.

Dok je radnica dozivala pomoć, optuženi je prošao iza radnog pulta, otvorio ladicu i u džep dukserice stavio nakit, tačnije, više narukvica i lančića vrijednosti od oko 1.000 KM.

Uz optužnicu postupajuća tužiteljica predložila je produženje pritvora optuženom Krajini.

Krajina je pokušao pobjeći preko Latinske ćuprije u pravcu naselja Bistrik, ali su ga brzom i efikasnom akcijom policajci sustigli i uhapsili na Trgu Austrije.

On je tom prilikom odbacio pištolj u rijeku Miljacku, koji je naknadno pronađen u koritu rijeke, a kod Krajine je pronađen i oduzet srebreni nakit.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79