Emotivan status nakon današnjeg svjedočenja Muriza Memića: “Bit’ će pravde u ovoj državi, kad-tad!”

Suđenje u Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu “Dženan Memić” nastavljeno je danas, a prvi svjedok bio je otac ubijenog mladića Dženana Memića, Muriz.

Iako suđenje još traje, a sudi se Dženanovoj bivšoj djevojci Alisi Ramić (djevojačko Mutap), njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela “Kristal” sa kojeg su nadzorne kamere snimile događaj, na Facebook grupi “Pravda za Dženana” podijeljen je potresan status.

Detalji svjedočenja Muriza Memića: Meni je dijete ubijeno, jedino da odem kući da vidim da nije došao

– Kažu da nema veće boli od one za izgubljenim djetetom. On je uspio preživjeti trenutak u kojem su mu javili da je Dženan povrijeđen.

Preživio je i trenutak kada su mu doktori rekli da njegov Dženan ima samo 10 posto šansi da preživi, i da će, i ako ostane živ, biti biljka. Preživio je trenutak kada je svog Dženana u zemlju spuštao i s ovoga svijeta zauvijek se s njim rastao.

Pa zar mislite da bilo šta drugo može teže podnijeti?

Pogledati u lice onih koji su gledali našeg Dženana kako umire, onih koji su stali u zaštitu njegovih ubica.

Odgovarati na pitanja i sasuti im u lice sve ono što ne vole čuti, sve ono što žele zaboraviti, ali ne mogu.

E danas će im Muriz osvježiti pamćenje – piše u objavi.

Upućene su i riječi zahvale svima na porukama, pozivima, podršci i brizi.

– Ali nema razloga za brigom. To je Muriz, naš Muriz. Sve će izdržati, za svog Dženana, svog jaru. I bit’ će pravde u ovoj državi! Kad-tad – zaključuje se u objavi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79