Emotivan trenutak: Učenici OŠ Mejdan se oprostili od učiteljice koja ide u zasluženu penziju

Učiteljica Aida Reštarović nakon višedecenijskog rada oprostila se od učenika u OŠ Mejdan u Tuzli i otišla u zasluženu penziju. Da je bila svima omiljeni prosvjetni radnik u školi dokazuje i emotivan oproštaj koji su joj priredili učenici i kolege iz spomenute škole.

Naime, učiteljica Aida je u pratnji direktora Dževada Mehića posljednji put u ulozi zaposlenice te škole prošetala hodnicima, a desetine učenika ispratilo ju je gromoglasnim pljeskom. Učiteljica Aida oprostila se od učenika u OŠ Mejdan i otišla u zasluženu penziju.

“Poštovana učiteljice, žlimo Vam se zahvaliti u ime svih generacija đaka koje ste izveli! Zahvaljujemo se na svim lijepim trenucima saradnje! Zahvaljujemo Vam se što ste uložili sve svoje sposobnosti i godine života da iznjedrite veoma uspješne mlade ljude koji su danas ostvareni u mnogim oblastima! Svima je poznato da su učitelji tvorci svih budućih zanimanja, začetnici koji stvaraju sve ostale profesije. Teško je zamisliti koliko daleko doseže njihov utjecaj i koliko su mladih ljudi usmjerili ka onome što ih danas ispunjava kao odrasle. Posebna nam je čast što ste bili dio naših života, pozitivan uzor mlađim kolegama, a cijeli kolektiv, sadašnji i bivši učenici OŠ “Mejdan”, žele Vam dug, zdrav, miran i sretan život u penziji”, poručili su na službenoj stranici škole uz videe i fotografije.

Emotivan događaj organizovan nakon posljednjeg školskog časa koji je učiteljica održala u Va, a rasplakao je mnoge učenike kao i učiteljicu Aidu.Brojni roditelji su se učiteljici u komentarima zahvalili na radu i strpljenju te joj poželjeli da dugo godina u zdravlju i sreći uživa u penziji. (tuzlanski.ba)

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79