Emotivan vapaj šestorostrukog prvaka u boksu: Pomozite mi da odem na Evropsko prvenstvo da donesem medalju!

Slučaj mladog i perspektivnog boksera Alije Mešića iz Živinica nažalost je slikovit prikaz cjelokupnog višegodišnjeg stanja u sportu, društvu i državi Bosni i Hercegovini, piše Tuzlanski.ba.

Društvena dimenzija sporta polako gubi svoj značaj najviše iz razloga jer je uveliko stigla era novca u sportu. U organizovanom sportu, federalnim, nacionalnim i međunarodnim proračunima za sport te privatnim izvorima finansiranja novac ne samo da se distribuira nejednako već su prisutne i vidljive razlike među sportovima, a samim tim i sportistima što takođe doprinosi isključivanju.

Mnogo odricanja, samodiscipline, energije i treninga potrebno je svakom sportisti kako bi na sportskom terenu ili borilištu postigao zapažen uspjeh. Da se u najtežim okolnostima i uslovima rađaju najveći šampioni dokaz je i slučaj Alije Mešića, mladića koji godinama unazad niže izuzetne sportske uspjehe.

Naime, Bokserski klub “Grad Tuzla” koji postoji tri godine već je donio u naš grad nekoliko medalja. Oni su na državnom prvenstvu u Vogošći za mlađe uzraste osvojili 6 medalja tj. 3 zlatne, jednu srebrenu i dvije bronze.

Među bokserima koji su ostvarili ovaj uspjeh upravo je bio i Alija Mešić mladić koji je šest puta bio prvak Bosne i Hercegovine u super teškoj kategoriji, a sada se uspio plasirati i na Evropsko prvenstvo u Budvi koje je planirano da se održi od 10. do 23. novembra.

U pauzama iscrpljujućih i napornih prprema za ovo veliko takmičenje, Alija provjerava društvene mreže u nadi da je sve veći broj onih koji pozitivno reaguju na njegov Facebook status u kojem poziva prijatelje i poznanike da mu pomognu u prikupljanju sredstava za odlazak na Evropsko prvenstvo:

“Molim sve ljude koji me poznaju ako mogu da pomognu da skupimo ove pare da ako Bog da odem na Evropsko takmičenje i da donesem medalju. Ako je neko u mogućnosti da pomogne meni i mom treneru da pokažemo da smo za velike stavri bio bih mu puno zahvalan.” napisao je Alija te izazvao brojne reakcije i poruke podrške prijatelja i poznanika.

Pripreme su krenule za Evropsko takmičenje.Hvala svima koji su mi.pomogli i što su uz mn da odem na Evropsko također i mom treneru koji je uz mn🥊☝️.Također moj Otac i Majka su mi na prvom mjestu.

Gepostet von Alija Mešić am Dienstag, 13. Oktober 2020

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je na upriličenom prijemu za članove kluba istakao da će grad podržati klub na njihovom putu ka uspjehu i finansijski pomoći boksere koji trebaju putovati na takmičenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79