Emotivni oproštaj: Posljednji izdisaj jedne porodice jer su Bogu bili miliji, Emir Temimović bio je vanserijski genije…

Vijest o tragičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su poginuli supružnici i četveromjesečna beba dočekana je sa tugom u cijeloj BiH.

Nakon što je objavljen identitet stradalih, brojni prijatelji i poznanici opraštaju se od profesora Emira Temimovića, njegove supruge Ramajane i njihove bebe.

Od stradale porodice oprostila se i Amina Dučanović, njenu objavu prenosimo u cjelosti:

-Danas ćete vidjeti vijesti o posljednjem udisaju jedne porodice, jer Bogu su bili miliji. Sve što sam znala o životu i za šta sam disala se promijenilo prije 10 godina u jednoj tragediji istoj kao danas. Tuga pojede čovjeka do izobličenosti.

Danas je poginuo moj razrednik iz srednje škole, Emir Temimović, vanserijski genije, savršeno odgojen, profesor geografije, ostvaren po svim normama. I vjerovatno po tim istim normama sa godinama života ispred sebe, ali sudbina još jednom podsjeća koliko smo samo trenutak, samo smo udisaj, smiješak. Nadam se da su te tri dobre duše ispunjene ljubavlju sa srećom otišle u smiraj.

Danas ćete vidjeti vijesti o posljednjem udisaju jedne porodice, jer Bogu su bili miliji. Sve što sam znala o životu i…

Gepostet von Amina Dučanović am Dienstag, 18. August 2020

Nemamo kad hrliti, možemo samo više grliti. Nemamo kad plakati, samo od sreće skakati. Nemamo kad mrziti, možemo samo voljeti, jer nemamo kad. Pošto ne znamo datum i sat svog odlaska možemo samo biti dobri, vanserijski, ostaviti duh, dobrotu, znanje i uspomenu na naše postojanje. Emir je bio drag dunjaluku a još draži Bogu, a kud bolje?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79