Enas iz Kaknja mjesecima pokušava naplatiti novac od osiguranja: Ne može jer su ga prevarili

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Enas Čosić iz Kaknja sa trenutnom adresom u inostranstvu. Kako kaže, za Novu godinu doživio je saobraćajnu nesreću na Kobiljoj glavi kod Sarajeva u kojoj nije kriv. Uredno ispunio Euro obrazac ali zbog malverzacija dan danas ne može preuzeti novac od osiguranja.

“Bio sam za Novu godinu u Bosni i drugi dan Nove godine sam otišao do Sarajeva i kada sam se vraćao imao sam saobraćajni udes na Kobiljoj glavi. Udarili su me u zadnji dio automobila, pozvali smo policiju i uradili europski obrazac. Pomislio sam, evo ga sve čisto.

Kada sam počeo da ganjam štetu, da naplatim novac od osiguranja, rekli su mi da ne mogu dobiti novac jer su, momak i djevojka koji su me udarili, ukrali registracijske tablice od automobila marke mazda 20.12.2023. godine iz Njemačke Koln, pa su se “gospoda” nastavila vozikati po Sarajevu.

Pokušao sam i preko advokata naplatiti štetu, ali ne ide. Telefonski sam pokušao dobiti i policijske službenike u Sarajevu, ali me prebacuju sa linije na liniju, sa kolege na kolegu i nakon cijelog dana mi govore da moram lično doći u stanicu da prijavim prevaru i krađu.

Želim da ljudima skrenem pažnju,šta se sve radi u Bosni, da druge ne prevare kao mene. Navodno neko od njih radi i u Oružanim snagama BiH. Eto čime se bave, a sve pošteni, vole državu” – izjavio je Enas Čosić za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79