Enver Beganović nakon 112 dana putovanja stigao do Turske. Ostalo mu je još pola puta do Mekke

Enver Beganović nastavlja svoj put prema Mekki. Danas je 112. dan njegovog putovanja a on se trenutno nalazi u Turskoj.

Tamo mu je prišao jedan mladi gospodin, lijepo ga je pozdravio i rekao mu da se zove Suleyman.

Pitao je Envera gdje ide i odakle dolazi. Enver mu je odgovorio da ide iz Austrije u Mekku i da je iz Bosne i Hercegovine.

Suleyman ga je pozvao kod sebe u firmu da ga ugosti i da nešto pojede. Enver je prihvatio poziv ali mu je rekao da ne može dugo ostati. Da ga čeka dug put do grada Eskisehir, da mora tamo stići do hotela da opere svoje jakne koje su mokre od jučerašnjeg puta.

Zatim mu je Suleyman ponudio da bude njegov gost, da ide kod njega kući i da će on sve oprati i osušiti. Rekao mu je još da su njegovi roditelji trenutno u Mekki.

Enver ga je odbio teška srca ali je bio gost u njegovoj firmi.

Ovaj mladi, dobri i uspješni čovjek je Suleyman Ipek, vlasnik firme Shuanyi Abrasive. Potomak je Bošnjaka koji su prije 150 godina došli u Tursku.

Nakon prijatnog boravka i razgovora Suleyman je ispratio Envera i poželio mu hairli put. U utorak Enver je stigao u grad Eskisehir, a to znači da je do sada prešao 3.000 kilometara, i sada je negdje na pola puta.

Kaže da se osjeća dobro i da nastavlja put prema Ankari, Adani i u smjeru Iraka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79