Epilog akcije “Eva”, oduzeti duhan i mašina od 70.000 maraka

Tokom akcije “Eva” Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) oduzeli su veću količinu rezanog duhana i mašinu za rezanje duhana čija je vrijednost 70.000 KM.

“Ovlaštena službena lica grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz RC Tuzla i RC Banjaluka, po usmenom nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH te u saradnji sa službenicima SIPA, na području Šamca i Orašja, učestvovali su u provođenju operativnih aktivnosti, a cilj akcije je bio usmjeren na sprječavanje nezakonitosti u vezi sa prometovanjem akciznih proizvoda”, navode iz UIO BiH.

Kako navode, u toku provođenja pomenutih operativnih aktivnosti kod dva fizička lica pronađeno je i privremeno oduzeto 313,5 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica i dokumentacije o porijeklu, kao i jedna mašina za rezanje duhana vrijedne oko 70.000 KM.

“Navedena akcija predstavlja nastavak odlične i uspješne saradnje UIO BiH i SIPA na otkrivanju i suzbijanju nezakonitosti iz nadležnosti ovih agencija”, navode iz UIO BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79