Epilog akcije u Zenici: Oduzete cigarete i rezani duhan vrijednosti 80.000 KM!

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na područiju gradske tržnice u Zenici proveli su danas operativnu akciju “Studeni 2017” u cilju sprečavanja nezakonite prodaje duvana i duvanskih prerađevina. Tom prilikom oduzeta je veća količina cigareta i duvana za pušenje čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 80.000 KM.

Aktivnosti na terenu provelio su službenici grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja iz sva četiri regionalna centra UIO, te Grupe za istrage i Grupe za obavještavanje Regionalnog centra Sarajevo. Akcija kodnog naziva ,,Studeni 2017” provedena je uz asistenciju službenika MUP-a Zeničko-Dobojskog kantona. Cilj akcije je bilo suzbijanje nelegalnog prometa akciznih proizvoda na područiju Zenice. Prilikom provođenja akcije, službenici UIO su oduzeli 11.051. kutiju raznih marki cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama, kao i 297 kg rezanog duhana, koji se prodavao bez da je bio obilježen akciznim markicama. Ukupna vrijednost oduzete robe na tržištu Bosne i Hercegovine se procjenjuje na vrijednost od 80.000 KM. Po okončanju aktivnosti na terenu ukupno deset lica će biti sankcionisano, od toga sedam prekršajno, dok će službenici UIO protiv tri lica podnijeti izvještaje Tužilaštvu BiH o počinjenom krivičnom djelu iz olasti indirektnih poreza.

 

CrnaHronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79