Epilog huliganskog obračuna na Grbavici: Jedan navijač Sarajeva izboden, ima i povrijeđenih

Željezničar je u jučerašnjem velikom derbiju savladio Sarajevo na Grbavici rezultatom 2:0, a sjenu na fudbalski meč bacio je huliganski obračun prije početka meča.

Na stadionu je veliki broj pripadnik “Hordi zla”, navijačke grupe Sarajeva, koji su krenuli prema južnoj tribini s “Manijacima”, navijačima domaćeg kluba.

Želja Hordi Zla vjerovatno je bila da skinu transparent Manijaka sa ograde, zbog čega je izbila tuča u kojoj su se navijači obračunavali šakama, bakljama, ali i hladnim oružjem.

Kako saznajemo, u obračunu jedan navijač Željezničara je hladnim oružjem nanio povrede navijaču Sarajeva, a još minimalno jedan navijač je povrijeđen.

Kako se na fotografijama, snimcima, ali i informacijama koje imamo, navijač je hladno oružje unio na stadion, te ga je u toku obračuna i koristio kako bi povrijedio suparničnog navijača.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo se još uvijek nisu oglasili o jučerašnjim nemilim događajima.

Snimak napada možete pogledati od 01:25 sekunde videa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79