Epilog sukoba: Meho Bešić psovao majku tužiteljici, dobio mjesec pritvora

Sukob između Mehe Bešića, oca Muhameda Bešića, našeg fudbalskog reprezentativca i igrača engleskog Evertona i Fahrudina Ferizovića, MMA borca i ugostitelja iz Srebrenika jučer je dobio tužilački epilog.

Naime, kako nam je potvrdio Admir Arnautović, portarol tuzlanskog tužilaštva Bešiću je određen jednomjesečni pritvor zbog više krivičnih djela od kojih su najozbiljnija ugrožavanje sigurnosti te nasilničko ponašanje. Radi se kako je Arnautović naveo o ozbiljnim prijetnjama po život Ferizovića te nasilničko ponašanje koje je u lokalnom kafiću Bešić u dva navrata iskazivao prema gostima te osoblju koje je maltretirao i izbacio iz objekta.

S druge strane Ferizović je saslušan u Policijskoj stanici Srebrenik na okolnosti prijetnji koje je on uputio Bešiću, te je nakon jednodnevnog zadržavanja pušten na slobodi.

Ferizović se javio našoj redakciji rekavši da je zahvalan policiji i tužilaštvu.

– Policiji svaka čast sklonili su opasnu osobu s ulice. Bili su korektni prema meni i u tužilaštvu. Bešić je divljao tokom saslušanja i psovao majku tužiteljici. Moralo je 10 policajaca da ga čuva. Mene su pustili na slobodu. Dao sam izjavu i sada sve ide svojim tokom – kazao je Ferizović.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79