Epilog ubistva u naselju Jalija: Iz sačmarice likvidirao prijatelja, dobio 12 i po godina

Kantonalni sud u Zenici donio je prvostepenu presudu protiv Denija Stanišića (27) iz Zenice, kojom ga osuđuje na 12 i po godina robije zbog likvidacije svog prijatelja Amara Dorića (26).

Stravična likvidacija dogodila se u avgustu prošle godine u zeničkom naselju Jalija. Zločin je šokirao brojne građane.

Stanišića je Sud za likvidaciju osudio na 12 godina , dok je zbog nedozvoljenog nošenja oružja i municije osuđen na osam mjeseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 12 i po godina iza rešetaka. U izrečenu kaznu uračunava mu se i vrijeme koje je proveo u pritvoru, piše Avaz.

Prema navodima iz optužnice, Stanišić se tereti da je 30. avgusta, pet minuta poslije ponoći, zbog ranijih nesuglasica s Dorićem došao pred zgradu gdje on stanuje noseći oružje ispod dukserice.

⁃ Kada je Dorić izašao, Deni je počeo razgovarati s njim, a kada je došlo do prepirke, izvadio je vatreno oružje namijenjeno za ispaljivanje lovačke municije ispunjene sačmom. Tada je Dorić iz straha potrčao prema ulazu svoje zgrade, dok je Stanišić krenuo za njim, prišao mu sleđa i, u namjeri da ga likvidira, prislonio pušku u lijevu stranu leđa i ispalio jedan hitac – navodi se u optužnici.

Tom prilikom Dorić je podlegao na licu mjesta, dok je Stanišić pobjegao s mjesta likvidacije te bacio oružje kojim je počinio ovaj stravičan zločin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79