Erdogan pozvao i Bakira Izetbegovića na inauguraciju

Erdogan pozvao i Bakira Izetbegovića na inauguraciju


Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), prisustvovao je večeras svečanoj večeri u palači Cankaya koju je nakon inauguracije organizirao predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan.

Svečana večera okupila je više od 80 predsjednika, premijera i drugih visokih zvaničnika država, kao i čelnike brojnih važnih međunarodnih organizacija. Ova veličanstvena ceremonija uslijedila je nakon inauguracije predsjednika Erdoğana, koji je nedavno ponovno izabran na položaj šefa države.

Bakir Izetbegović je kao predsjednik Stranke demokratske akcije bio pozvan na ovaj prestižni događaj. Njegovo prisustvo na svečanoj večeri predstavlja važan korak u jačanju veza između Bosne i Hercegovine i Turske.

Svečana večera u palači Cankaya bila je prilika za razgovore i susrete visokih zvaničnika iz različitih zemalja. Ovaj događaj je bio obilježen prijateljskom atmosferom i pružio je mogućnost za razmjenu mišljenja o važnim pitanjima međunarodne politike i regionalne saradnje, javlja Hayat.

Bećirović: Hvala ti Erdogane na kontinuiranoj podršci BiH i građanima



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija