Ermin (33) zbog pljačke 440 KM osuđen na godinu i tri mjeseca

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe protiv Ermina Hanića (33) iz Gornjeg Rahića, kod Brčkog, optuženog da je krajem prošle godine u tom gradu, uz prijetnju upotrebom sile, opljačkao trgovačku radnju.

On je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH, za razbojništvo kojim je uz upotrebu pištolja oduzeo oko 440 maraka gotovog novca, pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od jedne godine i tri mjeseca, navodi se u priopćenju Tužiteljstva Brčko distrikta.

Optužnicom od 19. decembra prošle godine, Ermin Hanić optužen je da je mjesec ranije u Brčkom, u ulici Lejlića, zaprijetivši upotrebom sile prema radnici, iz trgovačke radnje Ražanica oduzeo oko 400 maraka i neutvrđenu količinu hrvatskih kuna.

Kao počinitelj ovog kaznenog djela, Hanić je brzom reakcijom Policije Brčko distrikta BiH otkriven i uhićen, a već nakon jednomjesečne istrage, tijekom koje su rasvijetljene sve okolnosti izvršene pljačke i prikupljeni potrebni dokazi, Tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv njega za kazneno djelo razbojništva.

– Pošto je optužnica potvrđena, u daljnjem toku postupka pred sudom zaključen je sporazum o priznanju krivinje između Tužiteljstva i optuženoga, nakon čega mu je za ovo kazneno djelo pravomoćna izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca – navode u priopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79