Ermin Lipović, predsjednik PSBiH: Helikopter se mora moljakati, to traje satima. Čeka se Predsjedništvo BiH

Tijelo planinara, kojeg je jutros zatrpala lavina, još uvijek se nalazi na mjestu tragedije, a da bi se tijelo transportovalo prije mraka potreban je helikopter Oružanih snaga BiH.

Poginuo planinar kojeg je zatrpala lavina na Prenju

Kako je za Raport rekao predsjendik Planinarskog saveza BiH Ermin Lipović, helikopter se zna čekati i do 4-5 sati, pa je potrebno što hitnije reagovati.

“S tim helikopterom je uvijek cirkus. Tu se mora sad svako moljakati, znate. Jer to mora odobriti Predsjedništvo BiH, pa se tamo zove sad Dodik i ostali. Moraju dakle Oružane snage, Ministarstvo sigurnosti, Predsjedništvo…To satima traje. Mi smo jednom čekali 4-5 sati da se odobri pa dok dođe… Mislim, ako bude helikopter super, ali se Gorska služba ide svakako gore”, kaže Lipović.

On je potvrdio informacije o pogibiji Radeta Šimića, pripadnika Oružanih snaga BiH.

Tragedija: Ovo je planinar koji je jutros izgubio život na planini Prenj

“On je na lici mjesta poginuo. Drugi planinar je dobro. Angažovan je GSS iz Jablanice i Mostara i oko 50 ljudi ide prema Prenju na lice mjesta kako bi ga transportovali prije mraka”, kaže Lipović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79