Erna Saljević zatekla hrpu smeća ispred radnje pa prozvala odgovorne. Brzo su joj očistili

Erna Saljević, poznatija kao Divaisback, poznata bh. influenserica koju na Instagramu prati blizu 100.000 osoba danas je prozvala odgovorne zbog čistoće glavnog grada BiH.

Naime, Erna je nedavno postala dizajnerica, te je u centru Sarajeva otvorila radnju, a danas je ostala neugodno iznenađena kada je ispred vrata svog objekta zatekla gomilu smeća.

Kako bi potaknula odgovorne da urade svoj posao, ali i da joj očiste ispred radnje, odmah je objavila par storyja i prozvala Srđana Mandića, načelnika Općine Centar, KJKP Rad Sarajevo i Općinu Centar Sarajevo.

“Zvali smo, pisali emailove, ali evo i ovako javna prozivka: centar grada. Kraj ulaza u naš poslovni prostor. Ništa od ovoga nije naše. Već sinoć je bilo ovako. Sada je 13:56 sati i stoji još uvijek… Svaki dan. Gomila novog ili istog smeća. Pomozite da ovo riješimo”, napisala je Erna na prvom storyju.

 

Na drugom storyju koji je postavila uporedila je New York sa Sarajevom, ali, kako kaže, New York je New York, a Sarajevo Sarajevo.

“Hodam sad gradom i vidim da nije samo ona naša kanta puna, nego, čini mi se svaka po centru. Razmišljam kako je New York najprljaviji i najsmrdljiviji grad u kojem sam ja ikad bila, ali opet to je New York, a Sarajevo je Sarajevo, pa bih voljela da bude čisto. Smeće izbacujte nekad kasno kako bi oni mogli to pokupiti, mada je i ovo neko izbacio kasno, ali nije se pokupilo. Molim vas da svi skupa ovaj grad učinimo čišćim”, snimila je Erna, a onda je pratitelje obavijestila da je došla komunalna policija.

“Zašto je bitno da reaguješ kao pojedinac – jer možeš biti promjena koju želiš vidjeti. Jedan po jedan od nas – i čitava smo vojska. Zapamtite to i kada krenu protesti za bilo kakvu promjenu za bolje u ovom društvu”, napisala je influenserica, a onda se zahvalila Općini Centar i KJKP Rad-u na brzom reagovanju.

“Lakše bi bilo da u samom početku ne bude propusta”, te je na kraju objavila fotku čistog kutka u ulazu u radnju, ali i zamolila da se bolje operu ulice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79