Erol Avdović: BiH treba pristupiti u NATO hitno!

Erol Avdović, novinarski veteran, višedecenijski izvještač iz Ujedinjenih nacija (UN) u New Yorku objavio je poruku na svom Facebook profilu gdje poziva da se uputi zvanični zahtjev za prijem BiH u NATO.

“Uputiti zvanični zahtjev za prijem u NATO – Evo ovako, umjesto medijskog vatrometa i najava po portalima – najviši predstavnik bh. vlasti u Sarajevu – da sastavi ozbiljan državni dekret da odleti u sjedište NATO-a u Brisel i da preda zvanični zahtjev za hitni prijem BiH u NATO, lično Stoltenbergu. Ozbiljno. Odmah. Državnički”, poručio je Avdović.

Podsjećamo, više zvaničnika iz BiH uputilo je poruke kako BiH treba uputiti zahtjev za članstvo u EU i NATO.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković zatražila je danas od zvaničnika EU da Bosni i Hercegovini odmah daju status kandidata.

“U ovim teškim i neizvjesnim vremenima za sigurnost Europe, molimo vas da Bosni i Hercegovini odmah dodijelite status kandidata za članstvo u Europskoj uniji”, napisala je Turković na Twitteru.

Kako je naglasila, pristupanje Europskoj uniji garantira mir i stabilnost Bosne i Hercegovine i Zapadnog Balkana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79