EU podržala set hitnih izmjena: Poslodavci u BiH najavljuju povećanje plaća

Predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Smailbegović i direktor UPFBiH Mladen Pandurević održali su sastanak sa Lars-Gunar Vigemarkom (Lars-Gunnar Wigemark), šefom Delegacije Evropske unije i specijalnim predstavnikom Evropske unije u Bosni i Hercegovini i ambasadorima zemalja članica EU akreditiranim u BiH.

Oni su upoznali ambasadora Vigemarka i ambasadore zemalja članica EU o “inicijativi 20+5+6”, odnosno setom pet hitnih izmjena i dopuna zakona te izmjenama i dopunama i prijedlozima novih 20 zakona, kao i šest inicijativa koje je Vladi i Parlamentu FBiH uputilo Udruženje poslodavaca s ciljem rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

– Usvajanje „Inicijative 20+5+6“ rezultirat će smanjenjem sive ekonimije i poboljšanjem fiskalne discipline, smanjenjem nezaposlenosti, povećanjem plaća i investicija, podizanjem konkurentske sposobnosti domaće privrede, pojednostavljenjem i ubrzavanjem administrativnih procedura, kao i smanjenjem troškova poslovanja – kazali su predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH.
Vigemark i ambasadori zemalja članica EU dali su punu podršku tim reformskim inicijativama UPFBiH koje su ključne za brži i efikasniji ekonomski razvoj BiH.

Također, ambasadori su na sastanku istakli da očekuju od predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji BiH da daju maksimalan doprinos provedbi reformi i da se u tom procesu rukovode općim i zajedničkim, a ne uskostranačkim, dnevnopolitičkim ili ličnim interesima, saopćeno je iz UPFBiH prenosi Avaz.

“Poslao mi je tortu i na njoj broj predmeta, ali me niko nije zvao”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79