EUFOR odgovorio građanima gdje njihovi vojnicu sve patroliraju u BiH

Na zvaničnoj stranici misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini je objavljen video u kojem je objašnjeno koje su privremene zone okupljanja, a iz misije EUFOR-a su naveli i da li njihovi vojnici patroliraju na teritoriju čitave Bosne i Hercegovine.

Glasnogovornik EUFOR-a kapetan Seamus Shannon javio se iz Banja Luke, rekavši da EUFOR patrolira širom Bosne i Hercegovine.

– EUFOR izvodi ophodnje u cijeloj BiH. Kao što možete vidjeti, danas smo u Banjoj Luci kako bismo se sreli s jednom od naših pješačkih ophodnji.

Građani BiH mogu očekivati da u zemlji tokom narednih sedmica vide povećan broj ophodnji zbog aktivacije 500 pripadnika pričuvnih snaga EUFOR-a – naveo je glasnogovornik EUFOR-a.

Dodao je da je sve osoblje EUFOR-a smješteno u bazi Butmir.

– Međutim, kada izvodimo ophodnje mi koristimo privremene zone prikupljanja koje se nalaze u svim dijelovima zemlje. Lokacije ovih privremenih zona prikupljanja mijenjaju se s vremena na vrijeme, ovisno o zadaći koju ima Multinacionalna bojna EUFOR-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79