Europol se oglasio nakon pronalaska Mladena Samardžije

Europol se oglasio nakon lišenja slobode Mladena Samardžije (33) na Jahorini.

Europol navodi da je u BiH lišen slobode bjegunac koji se nalazi na listi najtraženiji u Еvropskoj uniji.

U saopštenju se navodi da je bjegunac, koji ima državljanstva BiH i Slovenije, lišen slobode uz podršku Еvropola.

”Osumnjičeni je bio navodni vođa međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom kokainom i heroinom u Еvropsku uniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju”, saopštio je Еvropol.

Dodaju da Samardžiju potražuju slovenačke vlasti i pod istragom je zbog trgovine drogom i pranja novca”, navodi Еvropol.

”Vlasti vjeruju da je osumnjičeni regrutovao saučesnike i obezbjedio im vozila sa namjenski napravljenim skrivenim pregradama za prevoz i prodaju kokaina i heroina. Potom bi zaradu ”oprali” kupovinom nekretnina i luksuznih vozila. Tokom operativnih aktivnosti, organi reda zaplijenili su drogu, vatreno oružje i municiju, telefone, vozila, elektronsku opremu i više od 120.000 evra u gotovini”, saopštio je Еuropol.

Dodaju da su podržali operativne aktivnosti policije, olakšali razmjenu informacija i obezbjedili obavještajni paket i analitičku podršku.

”Na dan akcije, Еuropol je pružio daljinsku podršku za unakrsnu provjeru operativnih informacija u realnom vremenu”, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79