Europol upozorio: U prodaji su lažne maske i testovi za koronavirus

Europol upozorio: U prodaji su lažne maske i testovi za koronavirus


Europol je upozorio sve članice Evropske unije da u aktualnoj situaciji očekuju pokušaje prodaje navodnih zaštitnih maski, koje su napravljene tako da zapravo ne pružaju nikakvu zaštitu od koronavirusa.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Prema pisanju njemačkog lista Der Spiegel, Europol je svim nacionalnim MUP-ovima poslao dopis u kojem ističe da se već primjećuje fenomen prodaje loše napravljenih i nefunkcionalnih zaštitnih maski, koje su u pandemiji koronavirusa postale vrlo tražena roba na kojoj se itekako može dobro zaraditi.

Takve u osnovi beskorisne maske počinju se sve češće nuditi, ne samo zdravstvenim ustanovama, nego i apotekama, trgovinama široke robe…

Mnoge zemlje su uvele obavezu nošenja maske u javnosti, pa su građani pohrlili da ih kupe, što očito koriste i šverceri.

– Međunarodne zločinačke grupe, koje učestvuju u proizvodnji i distribuciji falsificirane robe, pokazale su da su sposobne prilagoditi se novoj situaciji – navodi se u Europolovom dopisu.

Na evropskom tržištu su tako već uočeni lažni testovi za koronavirus, lažne zaštitne maske i lažni lijekovi za malariju, a sve usred koronakrize, koja očito nije presjekla lance dostave ovih kriminalnih grupa.

Sve to već se nudi na internetu prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija